Ervaringen van cliënten

 

De ervaringen van cliënten op deze pagina zijn na afloop van de therapie door de cliënten zelf opgeschreven. Iedere cliënt staat het vrij om op deze wijze te reageren.

Ik gebruik de evaluaties voor kwaliteitsverbetering van mijn praktijk en om (met toestemming van de cliënt) zijn of haar ervaring te delen met de mensen die deze site lezen.

Vaak als ik  iets kwijt raakte of ik ruimde wel eens wat op, was ik daarna helemaal van slag. Spijt dat ik het had weggedaan en ik wilde dat ik het weer terug had.

Een paar jaar geleden raakte we een videoband kwijt, met leuke filmpjes van onze 3 kinderen erop. Dat was de druppel. Letterlijk dag en nacht dacht ik hieraan met een vreselijk rotgevoel.

Ik moest hier iets mee, want ik werd helemaal gek van mezelf.

Op internet vond ik hypnotherapie. De site van Esmee voelde zo goed, zo professioneel en op zo’n fijne manier geschreven. Dat sprak me meteen aan.

Meteen bij het eerste gesprek voelde het al goed.

Samen probeerde we erachter te komen waar mijn vervelende gevoel toch steeds vandaan kwam.

Al snel werd duidelijk dat het te maken had met afscheid nemen en het niet kunnen loslaten, door iets wat ik vroeger als kind heb meegemaakt.

Ik vond Esmee erg geduldig en niets van wat ik zei vond ze raar. Dat gaf mij het gevoel dat ik alles wat me bezig hield kon zeggen, zelfs mijn diepste gevoelens.

De hypnotherapie was fijn om zo achter bepaalde dingen te komen.

Ook leerde Esmee mij zelfhypnose, zodat ik wat rustiger vanbinnen werd.

Mijn vreselijke rotgevoel is nu grotendeels weg. Soms komt het weer even terug, maar nu kan ik er beter mee om gaan.

Ik probeer mezelf dan te ontspannen en denk aan alles wat Esmee mij geleerd heeft.

 

Esmee, zo bedankt!! Groet, Sandra.

 

Ik heb gewerkt met EMDR. Ik vond het een fijne manier en het was er een die ook goed bij mij paste. bij EMDR bracht ze de spanning eerst naar de top en dan kon je de spanning loslaten. Dit is een prima manier van behandelen en kan bij veel verschillende situaties helpen. Ik ben nu klaar met de bahandelingen en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn angst heb overwonnen. Het was voor mij een echte succes ervaring! Ingrid.

 

In een hele korte tijd heb jij me weer mijn leven terug gegeven. Dat klinkt gek, maar eerst was ik door een nare gebeurtenis in het verleden bang in het donker en durfde ik ‘s avonds nauwelijks alleen op straat te komen. Nu geniet ik van de mooie dingen die er ‘s avonds te zien zijn. Het is zo fijn dat ik zonder angst de dingen kan doen die anderen ook zonder angst doen! Echt super bedankt dat je door al mijn muurtjes heen hebt gebroken! Het was niet altijd makkelijk als je doorvroeg en ik het liefste niet aan mijn herinneringen wilde denken, maar zeker de moeite waard! EMDR en de gesprekken met jou daaromheen hebben mij heel erg geholpen. Je liet me zien dat je vertrouwen in mij had en daardoor kwam mijn vertrouwen in mijzelf weer terug. Ook heb ik door jou meer inzicht in mijzelf gekregen, hoe dingen voor mij werken en hoe ik daarmee omga. Het is nu alweer even geleden dat we de behandeling hebben afgesloten en ik kan nog steeds zeggen dat het goed met me gaat!

“Vrouw, 25 jaar”

 

Omdat ik al een aantal jaren gediagnostiseerd ben als PDD-NOS en daarbij al enkele jaren hulpverlening heb, ben ik op internet op zoek gegaan naar een praktijk voor hypnotherapie.

Al snel vond ik de praktijk van jou Esmée, waarin me gelijk opviel dat je professioneel te werk ging. Bij alle onderwerpen die we met elkaar hebben besproken vroeg je altijd eerst of ik akkoord ging met jou visie en behandeling. Hierdoor heb ik gelukkig een deel uit mijn verleden een plaatsje kunnen geven, ook al weet ik dat de aanwezige pijn en onduidelijkheden nooit geheel zullen verdwijnen; vergeten kan ik niet gauw, maar door jou heb ik een aantal onderwerpen een betere plek kunnen geven middels jou therapie. Wat zeker verrijkend was is dat we elkaar wat hebben kunnen leren. Dank je hartelijk voor jou visie en hulp. En uhmm, de reisafstand viel uiteindelijk in het niet met datgene wat je hebt geboden: een nieuw stuk levenservaring erbij, en daar ben ik je erg dankbaar voor.

Met vriendelijke groet, Onno

Mijn huisarts gaf me de tip om  EMDR te proberen ivm mijn migraine.

 Via google kwam ik op de website van Esmée, ik besloot haar een email te sturen en maakte al snel een afspraak. Dat het via de mail al goed klikte voelde ik direct bij haar praktijk aan huis. Ze werkt op een kundige prettige manier en ik voelde me al snel op mijn gemak. Dit vind ik erg belangrijk om mijzelf  helemaal te geven. Esmée besprak iedere keer hoe we het aan zouden pakken en met welke technieken. Ik vind het prettig mee te denken en een koers te bepalen.

Dmv zoektochten in het verleden en die sturing geven kwam ik waar ik wezen moest. De EMDR is een erg makkelijke techniek om trauma’s en angsten beter een plaats te geven.

Ik heb wel een aantal eyeopeners gehad en ben achter dingen gekomen waarvan ik niet wist dat die speelde. Dingen waarvan ik dacht:  heeft dat òòk met mijn migraine te maken! Je gaat wel steeds met een gevoel naar huis dat je heel wat moet verwerken. Dat gaat vanzelf door zonder dat je daar je best voor hoeft te doen.

Al met al heb ik weer wat puzzelstukjes van mijn leven op zijn plaats gelegd.

Esmée mijn dank is groot. Ga zo door met je ontspannen manier van doen en je zult nog veel levens de goede richting op sturen.

 Liefs Gaby