Beste Esmee,
Ik wil graag laten weten dat Saar geboren is! Afgelopen vrijdagavond begon de bevalling met wat voorweeën. Ik verwachtte nog niets want ik had al een paar weken behoorljk wat voorwerk. Pas rond 10 uur kreeg ik het idee dat het wel eens serieus kon zijn. Om 12 uur was ik zo zeker dat ik vriend vroeg om het bad op te zetten. Daar ben ik pas ingestapt toen de weeën echt heftig waren en ik ze echt moets opvangen. Dat was rond half 2. Toen ging het snel. Ik was enorm ontspannen. Had de geluidsopname niet eens nodig, ik kon zo het ontspannen gevoel oproepen en was in mijn eigen bubbel. Rond half 3 viel vriend in slaap in de stoel die naast mijn bad stond. Rond kwart over 3 voelde ik de weeën verranderen in pers-weeën. Rond half 4 kreeg ik het idee dat vriend maar eens wakker moest worden. Toen begon ook de persdrang wat serieuzer te worden en uiteindelijk is Saar om 03.48 uur geboren. Heel rustig en gecontroleerd kon ik haar er uit persen zonder veel moeite. Ik ben niet gescheurd, heb heel goed kunnen voelen hoeveel kracht ik wel of niet moest zetten en dat heeft dus echt geholpen. Ook tijdens de ontsluiting was ik zo ontspannen dat ik moeiteloos voelde hoe ik open ging. Het was een bijzondere en krachtige ervaring. Niemand is aan me geweest tijdens de bevalling. Volledig hands-off en puur op mijn oer-instinct ben ik bevallen. Saar dronk direct bij mij en na een uur werd ook de placenta geboren. We hebben Saar een uur na de geboorte van de placenta pas afgenaveld.
Ik sta ook versteld van ons herstel. Nu is het dag 5, Saar is boven geboorte gewicht, navelstompje is er al af gevallen, ze is vrijwel geheel roze (ot was behoorlijk geel), ik vloei al bijna niet meer (geen schade van geboorte placenta door kunstgrepen), baarmoeder is al achter schaambeen, ik ben top fit en er is geen kraamtraan te bekennen! Heerlijk dat het zo dus ook kan! Deze ervaring zorgt echt ook voor het laatste stukje verwerking van de bevalling van Ot. Heerlijk dat ik dat nu achter me kan laten en kan genieten van deze super ervaring!
Dank voor je begeleiding en daarmee ook een bijdrage in deze top ervaring!!
Liefs Nicole
Nicole

Ik ben bevallen van mijn knappe zoon Floris. Ik had een super bevalling. Wat een bijzonder moment is dat als je zo’n prachtig, compleet maar totaal afhankelijk wezentje op je buik ziet en voelt.
Na ruim 9 maanden eindelijk die kennismaking waar je zo enorm naar uit hebt gekeken.

Wat heb ik veel aan de hypnotherapie gehad.  Zonder jou was het denk ik niet zo goed verlopen.

De hypnotherapie heeft me enorm geholpen om de pijn en de weeën op te
vangen.
Met name de beelden van het sprookjesbos, de waterval en de trap (10
stappen) hebben mij heel erg geholpen om de pijn te accepteren.
Ook de woorden accepteren accepteren accepteren heb ik regelmatig in mijn
hoofd gezegd om om te gaan met de pijn.
De sluizen-gedachte is ook een paar keer door mijn hoofd gegaan.
(als ik de pijn accepteer dan kan ik beter ontspannen en kan mijn kindje
sneller door naar de volgende ‘kamer’ richting de uitgang.)

Ik heb zeker aan hypnotherapie te danken dat ik geen pijnbestrijding nodig
heb gehad.
Net als een vriendin van mij, die het mij heeft aangeraden, kan en zal ik
het aan iedereen aanraden om te doen.

Nogmaals super bedankt en ik zal je zeker aanraden bij IEDEREEN die gaat
bevallen en maar horen wil over hypnotherapie.

Lieve groeten,
Elinoor

Elinoor