Over mij

Wie ben ik?

Ik ben Esmée Karstanje-Hanegraaf.

Ik ben in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool ’s Hertogenbosch (tegenwoordig Avans Hogeschool) als HBO Maatschappelijk Werker. Ik werkte als maatschappelijk werker bij een crisisopvangcentrum waar jongeren, volwassen en gezinnen worden opgevangen.

In 2005 ben ik verder gaan studeren en ben ik de 4-jarige opleiding NLP- en Hypnotherapie gaan doen bij de ANZN te Eindhoven, waarvoor ik in 2009 ook mijn diploma heb behaald.

Naast het werken in mijn eigen praktijk werk ik sinds  2008  bij een instelling voor Jeugdzorg. Ik werk daar als intensief ambulant gezinsbegeleider en behandel gezinnen. Bij deze instelling werk ik met name oplossingsgericht (oplossingsgerichte therapie/solution focused therapy)en ik heb daarvoor een opleiding gevolgd bij het RMPI te Rotterdam.

Verder heb ik  in 2009 de opleiding EMDR-Practitioner gedaan bij de BiVT. En heb daarna ook het certificaat als Master Practitioner behaald.

Ook heb ik de opleiding tot Kids’Skills ambassador gevolgd bij BrandNewWay.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen en om mijn vaardigheden verder te vergroten neem ik, naast literatuurstudie, regelmatig deel aan congressen, workshops en trainingen (permanente educatie).

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten (NBVH) en bij de RBCZ.

 

Je vrije wil is de gave

om met genoegen te doen 

wat je moet doen”

Behandelmethoden

Moderne hypnotherapie combineer ik regelmatig met technieken van andere aan hypnotherapie verwante methoden, zoals solution-focused therapy (oplossingsgerichte therapie) en NLP.

Naast, of in combinatie met hypnotherapie, werk ik met EMDR.

Verder geef ik ook individuele zwangerschapsbegeleiding binnen mijn praktijk. Dit is een traject wat je eventueel samen met je partner kan volgen.